Midden-Delfland

Midden-Delfland is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente valt (gedeeltelijk) in de regio Westland. De gemeente is op 1 januari 2004 ontstaan uit een fusie van de voormalige gemeenten Schipluiden en Maasland. Ook werd een gebied ten zuiden van Delft bij de gemeente gevoegd. Naast de gemeente Midden-Delfland die verreweg het grootste deel van het Midden-Delfland gebied omvat bestaat Midden-Delfland ook uit delen van de omringende gemeenten Schiedam, Westland, Rotterdam, Delft, Vlaardingen en Maassluis.

Wij bieden u unieke vaartochten aan door dit fantastische landschap die u naar eigen wens kunt completeren met bijvoorbeeld een high tea, een leuke workshop of een heerlijke barbecue.

Cittaslow

Midden-Delfland is de eerste Nederlandse gemeente die sinds 2008 het Cittaslow keurmerk mag uitdragen, omdat zij op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoort.

Polders

Midden Delfland is een uniek authentiek veenweidegebied in deze verstedelijkte rand van Nederland waar het landschap van weilanden met sloten, kreken en vaarten de rijke cultuurhistorie van dit gebied laten zien. Dit schitterende agrarische veenweidegebied is het laatste stukje cultuurhistorisch waardevol Hollands landschap tussen de Haagse en Rotterdamse regio.

Lees meer: Polders

Vlietlanden

Ook onderdeel van dit veenweide gebied zijn de vlietlanden. De vlietlanden bestaan uit drassige stukken moerasland die niet zijn bemalen en ingepolderd. Vroeger waren er nog wel boeren die hier het gras maaiden en het hooi met schuiten naar de boerderij afvoerden maar dit was niet meer rendabel. Tegenwoordig zorgt Natuurmonumenten voor het onderhoud van dit gebied. 

Lees meer: Vlietlanden

Kosten rondvaart

De kosten voor een rondvaart, van 2 uur, door Midden-Delfland vanuit Kwintsheul bedragen :

De Vrijbuiter € 330,00 (extra vaaruren á € 155,00 per uur)

De Avonturier € 250,00 (extra vaaruren á € 125,00 per uur)

The Entertainer € 225,00 (extra vaaruren á € 100,00 per uur)

De Woepster € 225,00 (extra vaaruren á € 100,00 per uur)

Aan boord van onze schepen is het mogelijk een drankje te nuttigen.                                 Frisdrank á € 1,75 / Bier (fles) á € 2,00 / Bier (tap) á € 2,25 (alleen verkrijgbaar op de Vrijbuiter) / Wijn á € 2,50

Uiteraard kunt u uw rondvaart aanvullen met een thema of uw eigen wensen. Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u gebruik maken van het contactformulier. 

Routekaart